Skip to content Skip to footer

Drum and Bass queens: cine sunt femeile care preiau scena in 2023

În ultimii ani, putem observa o creștere a numărului de artiste talentate din lumea drum and bass-ului, care reușesc să cucerească scena muzicală.

Deși istoric rolul de DJ de Drum and Bass a fost puternic dominat de bărbați, acest nou val de femei talentate reușește să se afirme din ce în ce mai puternic. DJ RapDazeeKemistry & StormDJ FlightWildchildEmpress & Robyn Chaos sunt doar câteva exemple de femei care au devenit deja pionieri ai genului.

Află mai jos care sunt doar câteva exemple de femei DJ pe care trebuie să le urmărești în 2023.

Harriet Jaxxon

Harriet Jaxxon este una dintre cele mai incitante și diverse DJ de Drum & Bass și Jungle din ultimii ani.

Perfecționându-și abilitățile de DJ în turneu pentru Ministry Of Sound, spre sfârșitul anului 2017 Harriet a atras atenția celor mai mari capete de afiș din scena muzicii, încălzind atmosfera în deschiderea artiștilor precum Andy C, Shy FX, Chase & Status, Sub Focus, Wilkinson și Dimension.

Talentul ei este acum solicitat la festivaluri din întreaga lume. Este una dintre principalele producătoare de muzică Drum & Bass și realizează muzică sub umbrela UKF sau Souped Up!

Kara

Nu sunt mulți tineri DJ de drum and bass care au făcut atât de mult buzz precum Kara în ultimii ani.

În timpul pandemiei COVID-19, Kara a luat internetul prin surprindere cu live-uri și clipuri de mixaj, propulsând-o pe linia de festivaluri Drum & Bass imediat ce evenimentele au început să se desfășoare din nou.

Kara a devenit unul dintre cei mai căutați tineri artiști din scenă, aducându-și energia specifică în spatele pupitrului la festivaluri precum Hospitality on The Beach sau Rampage Renegade.

Charlie Tee

Charlie Tee promovează în prezent drum and bass-ul la nivel global prin emisiunea ei de la BBC Radio 1. Ascensiunea lui Charlie Tee ca prezentatoare a început atunci când a devenit gazda emisiunilor săptămânale D&BTV pentru Drum & Bass Arena.

În 2022, ea a devenit prima femeie care prezintă în mod permanent emisiunea Radio 1 Drum & Bass Show, un program care a fost anterior prezentat de Fabio & Grooverider, Friction și Rene LaVice.

Desigur, există multe alte DJ-ițe incredibil de talentate de Drum & Bass de urmărit; Mollie Collins este vocea Drum & Bass pe Kiss Fresh, Larnie Moles își face treaba pe Reprezent Radio, iar Laurie Charlesworth găzduiește un podcast excelent pentru DnB Allstars.

Nu putem să nu le menționăm și pe Ama, Georgia Phoenix, Flava D, MEL, Anaïs, Natty Lou, Bad Habitz, Frankee D, Sweetpea, Koven, Lady V Dubz, Siren, Sabrina, Miss Represent, Mrs Magoo, Something Something, Charlotte Devany, T-Lex și multe altele, care sunt în spatele mixerelor și la radio săptămână de săptămână.

Autor: Delia Constanda // delia@noisebreak.ro

Transforming our passion for dubstep and drum & bass into unforgettable events for Romania’s music lovers. Keep up with the latest news, artists, and Noisebreak events on our website. Join us and let’s BREAK THE NOISE together!

Office

Bucharest, Romania

Links
Newsletter

NOISEBREAK SRL © 2024. All Rights Reserved.